fbpx

Olemme ottaneet käyttöön tämän uuden Ajankohtaista -sivun ja täältä voitkin jatkossa lukea Farmanian viimeisimmät uutiset ja kuulumiset. Avoimien työpaikkojen osalta kannattaa aina tarkistaa myös Avoimet työpaikat -kohta.

Farmania Oy:n osaksi Apteekkariliiton konsernia

(16.4.2021)

Apteekkariliitto vahvistaa omistustaan henkilöstö- ja asiantuntijapalveluita apteekeille ja lääke- sekä terveysalan toimijoille tarjoavasta Farmania Oy:stä.

Apteekkariliitto kasvattaa omistusosuuttaan yhtiöstä tänään toteutetulla osakekaupalla 75 prosenttiin. Liitto tuli vuonna 2012 perustetun yhtiön omistajaksi 25 prosentin osuudella syksyllä 2017.

Farmaniasta tulee samalla osa Apteekkariliiton konsernia, johon kuuluvat lisäksi lääke- ja terveysalan tukkukauppa Medifon, tietojärjestelmiä ja tietoliikennepalveluja apteekeille tuottava Pharmadata ja viestintäyhtiö PharmaPress.

Farmanian liikevaihto oli viime vuonna 5,6 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli yhteensä 170 osa- ja kokoaikaista työntekijää. Yhtiön toiminnan ytimessä on farmaseuttisen työvoiman välittäminen apteekeille, mutta palvelutarjonta on laajentunut viime vuosina muun muassa verkkoapteekkitoiminnan tukemiseen.

– Farmania on kasvanut viime vuosina maanlaajuiseksi apteekkien palveluorganisaatioksi. Pyrimme enemmistöomistajana vahvistamaan entisestään apteekkien työtä suomalaisen lääkehuollon hyväksi. Tavoitteenamme on tarjota apteekkien asiakkaille erinomainen palvelukokemus, sanoo Apteekkariliiton puheenjohtaja, apteekkari Risto Kanerva.

Yhtiön perustajaosakas, proviisori Marianne Hovi, jatkaa yhtiön toimitusjohtajana ja vähemmistöomistajana 25 prosentin osuudella.

– Apteekkariliitto on ollut Farmanialle paras mahdollinen kumppani viime vuosien aikana, ja olemme iloisia päästessämme nyt osaksi konsernia. Apteekkariliiton tuella olemme kasvaneet merkittäväksi työantajaksi ja palveluyritykseksi, joka tarjoaa asiakkailleen arkea helpottavia ratkaisuja innovatiivisella otteella. Yhteinen tahtotilamme asiakkaidemme toiminnan edistämisessä luo yhteistyömme syventämiselle otollisen maaperän, kertoo toimitusjohtaja Marianne Hovi.


Suomen Apteekkariliitto ry (www.apteekkariliitto.fi) on yksityisiä apteekkeja edustava yhdistys. Apteekkariliitto kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenilleen apteekkitoimintaa tukevia palveluita.

Farmania (www.farmania.fi) on henkilöstö- ja asiantuntijapalveluita apteekeille ja lääke- sekä terveys alan toimijoille tarjoava, voimakkaasti kasvava yhtiö.

UUDENMAAN UUSI ALUEPÄÄLLIKKÖ ESITTÄYTYY:

Moikka kaikille!

Olen Hanna Räsänen ja olen aloittanut Uudenmaan alueen aluepäällikkönä Farmanian toimistolla lokakuussa. Koulutukseltani olen proviisori ja olen tehnyt apteekkityötä vuodesta 2007 alkaen. Aiemmat työtehtäväni ovat olleet hyvin monipuolisia painottuen erityisesti henkilöstöhallintoon, esimiestyöhön sekä laatu- ja kehittämistehtäviin. Pyrin jatkuvasti ylläpitämään sekä kehittämään osaamistani ja tällä hetkellä suoritankin työn ohessa digitaalisen liiketoiminnan ja verkkokaupan erikoistumiskoulutusta.


Aluepäällikkönä toimin alueeni työntekijöiden lähiesimiehenä. Minuun saakin olla rohkeasti yhteydessä kaikissa työhön liittyvissä asioissa ja toivon, että voin kannustaa ja olla apuna teille kaikille. Tavoitteenani on pitää tiimistäni hyvää huolta ja saada kaikki viihtymään. Lisäksi hoidan alueeni apteekkiasiakkuuksia.

Olen asunut Helsingissä noin 10 vuotta, mutta alunperin olen kotoisin Kuopiosta ja luonteestani löytyykin ripaus rempseää savolaisuutta. Vapaa-ajallani käyn tanssitunneilla ja harrastan liikuntaa eri muodoissa.
On mahtavaa päästä työskentelemään tässä energisessä ja iloisessa työyhteisössä!

Ollaan yhteyksissä!
Terveisin,
Hanna

 

Koronakevät ohitettu - katseet tulevassa  (lisätty 10.6.2020)

Mennyt kevät oli monella tapaa erilainen edellisiin vuosiin verrattuna. Lähes tulkoon jokainen toimiala ja yritys on kohdannut haasteita ja epidemian voittaminen on edellyttänyt uusien toimintatapojen omaksumista ja nopeaa mukautumista. Meillä koronaepidemian vaikutukset ovat näkyneet etenkin siinä, että olemme voineet kokea työmme entistäkin tärkeämmäksi. Apteekin ja terveydenhuollon henkilöstön merkitys on kiistämättä korostunut koronan myötä ja on ollut tärkeää, että resursseja on siellä, missä niitä eniten tarvitaan. Tässä tilanteessa olemmekin saaneet kiitosta asiakkailtamme etenkin joustavuudesta ja luotettavuudesta. Moniin yllättäviin ja odottamattomiin tilanteisiin on voitu löytää sopiva ratkaisu – yhdessä asiakkaittemme ja korvaamattoman henkilökuntamme avulla. Nopeasti muuttuviin ja ennakoimattomiin tilanteisiin on voitu reagoida henkilöstöpalveluidemme avulla.

Tällä hetkellä koronavirusepidemia on jo huomattavasti tasaantunut ja useimmat meistä ovat alkaneet kääntää katseet kohti tulevaa. Nyt onkin hyvä aika pysähtyä hetkeksi ja miettiä myös tulevaa. Meidän tavoitteenamme tulevan syksyn osalta on tarjota sekä asiakkaillemme että työntekijöillemme kuhunkin tilanteeseen sopivia ratkaisuja. Mikäli haluat varautua riskittömästi muuttuviin tilanteisiin tai työntekijänä mietit uutta suuntaa urallesi, ole yhteydessä meihin. Olemme mielellämme apunasi.

Useita avoimia työpaikkoja!  (lisätty 16.4.2020)
Sekä koronatilannetta että kesää ajatellen meillä on avoinna useita työpaikkoja ympäri Suomen.  Tarvetta on sekä  pidempiaikaisille työntekijöille että lyhyempiaikaisille keikkailijoille. Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää. Esimerkkejä avoimista työpaikoista löydät täältä: Avoimet työpaikat

COVID-19 (lisätty 23.3.2020)
Koronaviruksen (COVID-19) vaikutukset alkavat näkyä koko ajan tuntuvammin myös apteekkitoimialalla ja tällä hetkellä meidän tärkein tavoitteemme Farmanialla onkin tukea apteekkeja tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Viimeaikaiset tapahtumat ja linjaukset ovat osaltaan lisänneet haasteita entisestään ja olemme Farmanialla ottaneet käyttöön useita lisätoimia. Apteekit kuuluvat yhteiskunnan kannalta kriittisten toimialojen luokkaan ja haluamme osaltamme huolehtia siitä, että apteekit pysyvät toimintakykyisinä. Terveys ja hyvinvointi ovat ykkösarvojamme, joten tavoitteenamme on apteekkien kanssa yhdessä tehdä kaikkemme sen eteen.
Pyrimme pitämään teidät jatkuvasti ajantasalla; sekä asiakasapteekkimme että työntekjämme voivat seurata ajantasaista tiedotusta koronaviruksesta meidän Oma.farmania -sivujemme kautta.

Uusia aluepäälliköitä (lisätty 24.2.2020)
Myös Pohjanmaan ja Itä-Suomen alueet ovat saaneet omat aluepäälliköt. Pohjanmaan aluepäällikkönä toimii Vaasassa asuva Jenna Toppinen ja Itä-Suomen aluepäällikkönä Kuopiossa asuva Mari Ronkainen. Jennalla on yli kymmenen vuoden työkokemus apteekkifarmaseuttina ja hän hyppääkin uusiin haasteisiin suurella innolla. Myös Marilla on usein vuosien kokemus apteekkiympäristöstä , jossa hän on toiminut muun muassa proviisorina asiakaspalvelupäällikkön tehtävissä. Lisäksi Marilla on kokemusta muun muassa myynnin johtamisesta ja eri terveydenhuollon toimijoiden kouluttamisesta moniammatillisessa ympäristössä. Sekä Jennan että Marin tavoitteena on auttaa heidän alueensa apteekkeja parhaalla mahdollisella ja kunkin apteekin tarpeisiin sopivalla tavalla sekä samalla luoda alueensa työntekijöille kannustava, motivoiva ja lämminhenkinen työyhteisö. Uusien aluepäälliköiden yhteystiedot päivittyvät sivuillemme torstaina 27.2.2020.

Farmanian koulutuskiertue käynnissä (lisätty 17.2.2020)
Farmanian koulutuskiertue on parhaillaan käynnissä. Aiheena kiertueella on "Haastavat asiakastilanteet apteekissa ja niistä palautuminen". Koulutuksia on jo järjestetty Oulussa ja Turussa ja seuraavat koulutuspäivät tulevat olemaan Tampereella 17.2.2020 (klo. 17), Seinäjoella 18.2.2020 (klo. 18) ja Helsingissä 11.3.2020 (klo. 18). Hienoa kokoontua yhteen ja pohtia näitä haastavia tilanteita porukalla 🙂

Tutkintotavoitteinen Farmanian myyntimenestyjä -koulutus alkamassa (lisätty 5.2.2020)
Tavoitteellinen asiakaslähtöinen työ on Farmanialaisten käyntikortti ja erottumistekijä. Mitä on tavoitteellinen asiakaslähtöinen myyntityö? Millainen on hyvä asiakaskokemus ja miten se tuotetaan? Osaaminen näkyväksi työn kautta! Tähän koulutukseen osallistujat saavat vastauksia muun muassa edellä mainittuihin kysymyksiin ja samalla suorittavat myynnin alalle suunnatun liiketoiminnan ammattitutkinnon. Tutkinto koostuu kolmesta osasta: liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen sekä asiakaskokemuksen kehittäminen ja palvelumuotoilu. Koulutusohjelma toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, jolloin siihen osallistuminen on osallistujille maksuton. Koulutukseen on vielä muutama paikka jäljellä! Jos kiinnostuit, ota yhteyttä koulutusproviisoriimme: Heidi Uronen, heidi.uronen@farmania.fi, 040 848 958. Koulutuksen esitteen löydät täältä.

Nimitysuutisia (lisätty 3.2.2020).
Joukkomme on vahvistunut jälleen, sillä kasvujohtajaksemme on nimitetty kokenut farmasian, ja etenkin lääketeollisuuden ja myynnin, ammattilainen Päivi Asikainen. Päivin vastuulla tulee olemaan muun muassa Farmanian uusien palveluiden eteenpäin vieminen – sekä liiketoiminnan kehittäminen myös muilta osin esimerkiksi myynnin ja asiakaspalvelun näkökulmasta.  Päivi suhtautuu työhönsä intohimoisesti, mutta yhtä lailla hän arvostaa vapaa-aikaa ja palautumistakin. Vapaalla Päivin voikin löytääkin vaikka laskettelurinteestä tai remonttipuuhista. Päiviin voit tutustua lisää vaikka täällä: Linkedin - Päivi Asikainen

Toimiston avajaisia vietetty lämpimissä tunnelmissa  (lisätty 16.12.2019)
Viikonloppuna juhlittiin uuden toimistomme avajaisia ja vietettiin pikkujouluja. Samalla lanseerattiin myös farmanialaisten uusi työväline: ”fiksu kuin farmasisti” -älypuhelin! Puhelimilla työntekijämme pääsevät käyttämään kaikkia tärkeimpiä ammattisivustoja helposti, sillä ne ovat vain yhden klikkauksen päässä – siirrymmehän kohta jo vuoteen 2020. Käy kurkkaamassa toimiston avajaistunnelmia täältä

Kesärekry alkanut!  (lisätty 19.11.2019)
Rekrytointi ensi kesän kesätyöpaikkoihin on alkanut. Etsimme iloiseen ja lämminhenkiseen tiimiimme kesätyöntekijöitä ympäri Suomea mm. Helsingin, Turun, Tampereen, Lahden, Kouvolan, Vaasan, Kuopion, Savonlinnan, Oulun, Raahen, Rovaniemen ja Tornion alueille. Voit työskennellä joko ainoastaan yhdellä alueella tai halutessasi myös keikkailla osan kesää muualla päin Suomea. Työn aloitus, kesto, työmäärä ja työskentelyalue sovitaan henkilökohtaisesti. Käy katsomassa tarkempia tietoja kesätyöpaikoista kohdasta: Avoimet työpaikat

Opiskelijasta asiantuntijaksi -koulutukset starttaavat jälleen! (lisätty 5.11.2019)
Hae koulutusohjelmaamme ja varmista samalla myös kesätyöpaikkasi!
Koulutusohjelma on suunnattu keväällä valmistuville farmaseuteille. Koulutus tukee monipuolisesti ammatillista kehittymistäsi farmasistina ja antaa sinulle valmiudet siirtyä työelämään heti valmistumisesi jälkeen. Kauttamme saat sekä työelämään siirtymistä tukevan valmennuksen että kesätyön. Työtä on mahdollista jatkaa kesän jälkeen pidempään.
Koulutus alkaa portaittain vuodenvaihteen aikaan, joten hae pian: aleksi.westerholm@farmania.fi, 040 017 2435

Esittelyssä uusi koulutuspäällikkömme Heidi  (lisätty 30.10.2019)
Syyskuusta lähtien uutena koulutuspäällikkönämme on toiminut Heidi Uronen. Heidi on aikaisemmin työskennellyt proviisorina avoapteekissa Kuopion alueella. Henkilöstön kehittäminen sekä motivointi ovat olleet hänelle sydämen asia, sillä ovathan sopivat haasteet, kouluttautuminen ja jatkuva työssä oppiminen olennainen osa työssä jaksamista sekä avain onnistumisen kokemuksiin työssä. Tämän lisäksi Heidi viihtyy vapaa-ajalla itseään kehittäen liikunnan, erityisesti crossfitin, sekä nuorkauppakamaritoiminnan parissa.  Heidin vastuulla on jatkossa kaikki Farmanian koulutukset - suunnitteluineen ja toteutuksineen. Ja jo tulevan syksyn / talven mittaan pääsemmekin kouluttautumaan Heidin tekemien Farmanian uusien koulutuskokonaisuuksien parissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

RSS APTEEKKARI -uutiset