Farmania 10 vuotta – Haastajasta markkinajohtajaksi ja satojen työntekijöiden taloksi

Farmania Oy on toiminut apteekki-, lääke- ja terveysalan henkilöstöpalveluyrityksenä jo kymmenen vuoden ajan. Toiminta alkoi pienestä, yhden naisen ajatuksesta, ja kasvoi vuosikymmenen aikana nykyisiin mittoihinsa satojen työntekijöiden taloksi. Tänä päivänä Farmania toteuttaa asiakkaidensa arkea helpottavia henkilöstöpalveluita ympäri Suomea ja on apteekkialan henkilöstöpalveluiden markkinajohtaja.

Apteekeissa työskentelevät farmaseutit ja proviisorit ovat olleet Farmanian toiminnan ydintä alusta alkaen. Nykyisin Farmania työllistää myös lukuisia asiantuntijoita lääke- ja terveysalalla toimiviin asiakasyrityksiin. Apteekeissa tehtävällä työllä ja lääkealan asiantuntijatehtävissä toimimisella on merkittävä rooli turvallisen ja rationaalisen lääkehoidon varmistamisessa sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä koko yhteiskunnan tasolla.

”Olemme ylpeitä työntekijöistämme, jotka työskentelevät päivittäin tärkeän asian eteen. Arvomme kumpuavat ihmisten aidosta kohtaamisesta ja heidän auttamisestaan. Halusimme juhlistaa kymmenvuotista taivaltamme tavalla, joka heijastaa arvomaailmaamme, ja siksi lanseerasimme juhlavuotemme alussa 10 vaikuttavaa tekoa -haasteen”, Farmanian toimitusjohtaja Marianne Hovi kuvailee.

Farmanialaisten 10 vaikuttavaa tekoa – iloa ja apua sitä tarvitseville

10 vaikuttavaa tekoa on haaste, jonka tarkoituksena on ollut toteuttaa farmanialaisten voimin tekoja, jotka tuottavat iloa ja apua sitä tarvitseville. ”Tehtävänannossa kerrottiin, että teko voi olla esimerkiksi työelämään, terveyteen tai hyvinvointiin liittyvä – mikä tahansa viihdyttävä, sykähdyttävä, koskettava tai jollain tapaa erityinen teko”, Hovi täsmentää.

Kuluneen juhlavuoden aikana farmanialaiset ovat ideoineet ja toteuttaneet seuraavat vaikuttavat teot:

1/10 Digitaitoja ikäihmisille

Farmanian verkkoapteekkipalveluita kehittävä ja toteuttava Apteekin digituki -tiimi auttoi ikäihmisiä digiasioissa Kinaporin palvelutalossa Helsingissä.

2/10 Auta Ukrainaa -keräys ja lahjoitus

Farmanian työntekijät toteuttivat keräyksen, jonka varoilla hankittiin mm. moottori- ja pyörösahoja, porakoneita, kirveitä ja monia muita työkaluja sekä arkitavaroita. Tavarat toimitettiin Auta Ukrainaa -keräykseen ja niiden saattamisesta perille Ukrainaan huolehti Ukrainalaisten yhdistys Suomessa Ry.

Tämän lisäksi Farmania Oy lahjoitti 5 000 € Ukrainan ja ukrainalaisten auttamiseksi Suomen Punaisen Ristin hätäapukeräyksen kautta.

3/10 Rantojen siivoaminen Itämeripäivänä

Itämeripäivänä 25.8.2022 Farmanian työntekijät osallistuivat Satakolkyt-roskienkeruutalkoisiin ja siivosivat Itämeren rantoja pitkin Helsingin edustaa.

4/10 Farmania Kymppi -hyväntekeväisyysjuoksu ja Mielipotti

Lauantaina 10.9.2022 satapäinen joukko farmanialaisia, yrityksen asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kokoontui Otaniemen urheilupuistoon Farmania Kymppi -hyväntekeväisyysjuoksun merkeissä.

Tempauksella kerättiin varoja Mieli Ry:n Mielipottiin lasten ja nuorten mielenterveystyön hyväksi. Osallistujat lahjoittivat pottiin 1 345 €, minkä jälkeen Farmania tuplasi potin ja saimme kasaan yhteensä 2 690 €.

5/10 Verenluovutus

Farmanialaiset ojensivat kätensä tärkeän asian puolesta ja osallistuivat hengenpelastustalkoisiin luovuttamalla verta Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun verenluovutuksessa.

6/10 Lahjoita lämpöä -kampanja

Farmanialaiset laittoivat virkkuukoukut viuhumaan ja lahjoittivat villasukkia, lapasia ja sormikkaita A-Klinikkasäätiön ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT Ry:n Lahjoita lämpöä -kampanjan kautta asunnottomille, vähävaraisille ja muille apua tarvitseville ympäri Suomea.

7/10 Vapaaehtoistyöskentely Pelastusarmeijan itsenäisyyspäivän juhlassa

Farmanialaiset työskentelivät vapaaehtoisina ja huolehtivat kahvituksesta Tampereen Pelastusarmeijan järjestämässä itsenäisyyspäivän juhlassa.

8/10 Pelastakaa Lapset -joululahjoitus

Farmanian henkilökunnan yhteisestä toiveesta tämän vuoden henkilökunnan joululahjoihin varatut rahat (10 000 €) lahjoitettiin kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen, Pelastakaa Lasten kotimaan työn tueksi. Joululahjoitusten turvin ehkäistään syrjäytymistä ja autetaan kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä.

9/10 Patavahteina toimiminen Pelastusarmeijan Joulupata-keräyksessä

Farmanialaiset ryhtyivät joulun sankareiksi toimimalla Joulupata-keräyksen patavahteina. Patojen tuotolla autetaan Suomessa asuvia pienituloisia perheitä, työttömiä, eläkeläisiä ja opiskelijoita.

10/10 Juhlavuoden päätös: Sydämeeni joulun teen -virtuaaliesitys

Farmanialaisista koostuvan lauluryhmän virtuaaliesitys, Sydämeeni joulun teen -laulu, julkaistaan jouluaattona 2022.

Tämän kauniin joululaulun myötä farmanialaiset kiittävät asiakkaita, yhteistyökumppaneita, muita apteekki-, lääke- ja terveysalan kollegoita sekä kaikkia kanssaihmisiä kuluneesta juhlavuodesta ja toivottavat kaikille sydämellistä joulua!

Lisäksi farmanialaiset toivovat, että 10 vaikuttavan teon sarja innoittaa myös muita työyhteisöjä tekemään oman tempauksensa ja jakamaan apua ja iloa eteenpäin.

Lisää Farmanian kymmenvuotisesta taipaleesta ja juhlavuoden tunnelmista voit lukea täältä.


Seuraa meitä somessa