Farmania Kymppi – juoksujalkaa uudelle vuosikymmenelle

Farmanian kymmenvuotisen taipaleen juhlistus jatkui lauantaina 10.9., kun satapäinen joukko farmanialaisia, yrityksen asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kokoontui Otaniemen urheilupuistoon hyväntekeväisyysjuoksun merkeissä. Tempauksella kerättiin varoja Mielipottiin lasten ja nuorten mielenterveystyön hyväksi.

Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, kun farmanialaiset ja yrityksen sidosryhmät kokoontuivat Espoon Otaniemeen liikunnan, yhdessä olon ja maittavan ruuan äärelle. Farmanian perustaja ja toimitusjohtaja Marianne Hovi oli myös mukana perheineen.

”Näen yrityksen kymmenvuotissynttärit merkittävänä etappina, jota on mukava juhlistaa erilaisin tapahtumin pitkin vuotta. Lähdimme liikkeelle erittäin pienestä ja nyt ympärillä on jo yli 250 työntekijän joukko. Yhteisöllisyyden ja työntekijöiden hyvinvoinnin tukeminen on mielestäni ensiarvoisen tärkeää”, Hovi totesi.

Farmanian toimitusjohtaja Marianne Hovi.

”Farmania on aina ollut työntekijöiden talo. Meidät tunnetaan osaavista ja mukavista työntekijöistä. On ilo nähdä täällä monia, pitkäaikaisiakin työntekijöitä.”

Juhlavuoden kunniaksi haluttiin järjestää kymmenen vaikuttavaa tekoa -haaste, jonka merkeissä on lähetetty avustuspaketti Ukrainaan, opastettu ikäihmisiä digilaitteiden käytössä seniorikeskuksessa ja osallistuttu Itämeripäivään siivoamalla Helsingin rantaviivaa talkoovoimin. Loppuvuoden tapahtumiin lukeutuu esimerkiksi pelastusarmeijan itsenäisyyspäivän ruokajakeluun osallistuminen Tampereella.

”Farmania on aina ollut työntekijöiden talo. Meidät tunnetaan osaavista ja mukavista työntekijöistä. On ilo nähdä täällä monia, pitkäaikaisiakin työntekijöitä. Olen innoissani uuden vuosikymmenen alusta: meillä on mahdollisuus kehittää toimintaamme entistäkin paremmaksi”, Marianne Hovi pohti.

Tiimityöllä hyviin tuloksiin

Liiketoimintajohtaja Kaisa Heimala ja toimistokoordinaattori Oona Niemi toimivat juoksutapahtuman pääorganisoijina. Kaisa Heimala oli itsekin aktiivisena harrastajana järjestämässä juoksutapahtumaa mielellään. Hänen kotiseuransa Espoon Tapiot oli tärkeänä apuna käytännön järjestelyissä tapahtumapaikalla.

”Kivaa, että saatiin porukkaa liikkeelle. Toivon, että tapahtumasta tulee perinne, ja juoksukipinä tarttuu yhä useammalle. Meillä on lisäksi vuoden mittaan ollut henkilöstölle leikkimielinen kilometrikisa, jonka puitteissa eri tiimit ovat keränneet juoksu-, kävely- ja pyöräilykilometrejä yhteiseen pottiin. Voiton vei tällä kertaa Uudenmaan tiimi”, Heimala kertoi.

Oona Niemellä on kokemusta erilaisten tapahtumien tuottamisesta, mutta liikuntatapahtuman järjestäjänä hän oli innokas ensikertalainen. Niemi aloitti työt Farmanialla helmikuussa ja juoksutapahtuman järjestelyt käynnistettiin porukalla pian sen jälkeen. Monta asiaa juomapisteistä ajanottoon ja cateringiin piti miettiä ja organisoida.

”Ahkerointi palkitaan tapahtumapäivänä, kun näkee että ihmiset viihtyvät, aurinko paistaa ja asiat sujuvat suunnitelmien mukaan”, Oona Niemi pohti.

Apteekkilaiset innolla mukana

Kauniaisten apteekista oli saapunut paikalle hyväntuulinen yhdeksän hengen ja yhden koiran edustusto. Mukana olivat Reina, Pamela, Ronja, Sandra, Tiina, Nina, Roni, Vilma, Tuuli ja Tove-koira. Osa porukasta oli tullut kävelemään, osa juoksemaan kisareitin. Apteekkilaiset kehuivat tapahtumaa kilvan.

”Mahtava sää ja kiva reitti, hyvää seuraa ja ruokaa”, Reina, Tuuli ja Pamela luettelivat.

Kauniaisten apteekin työntekijät olivat teettäneet tapahtumaan omat tiimipaidat.

Kauniaisten apteekissa on ollut töissä useampia farmanialaisia, ja apteekin henkilökunnan mukaan kaikki heistä ovat olleet ammattimaisia, kielitaitoisia ja istuneet hyvin mukaan porukkaan.

Farmania on myös lääketeollisuuden kumppani

Orionin rekisteröintiosastolta tapahtumaan osallistuivat Minna Haapalahti ja Anna Peltonen. Molemmat harrastavat juoksemista ja ovat osallistuneet erilaisiin juoksutapahtumiin aiemminkin. He pitivät hyväntekeväisyysjuoksutapahtumaa raikkaana ja kivana ideana.

”Farmania on meille tuttu yritys apteekkipuolelta ja monella opiskelutoverillamme on työkokemusta sieltä. Lääketeollisuuden toimijana Farmania on uudempi, kiinnostava tulokas”, rekisteröintiasiantuntijat totesivat.

Kisamenestystä ja mukavaa yhdessä oloa

Kymmenen kilometrin reitin kiersivät nopeimmin Roni Koskinen, Herkko Ryynänen ja Ville Tomi, jotka kaikki kuuluvat farmanialaisten lähipiiriin. Onnittelut kolmen kärjelle! Aktiiviset juoksuharrastajat olivat tyytyväisiä tapahtuman järjestelyihin, aurinkoiseen syyspäivään ja omaan suoritukseensa. Myös ohjattu lämmittely ennen reitille lähtöä sai kiitosta.

Kuvassa vasemmalta oikealle Herkko Ryynänen, Roni Koskinen ja Ville Tomi.

Paikalla oli runsain joukoin osanottajien lapsia, joille Espoon Tapiot oli järjestänyt omaa, liikunnallista ohjelmaa. Lapset pääsivät päivän aikana kokeilemaan valokuvasuunnistusta, viisiottelua ja leikkirasteja. Tommi’s Kitchen oli valmistanut osanottajille herkullisen hodari- ja salaattibuffetin.

Farmania lahjoittaa jokaista Mielipottiin kerättyä euroa kohden yhden euron lisää ja näin potti tuplaantuu.

Osanottajat ja yhteistyökumppanit saivat lahjoittaa rahaa Mielipotti-keräykseen. Farmania lahjoittaa jokaista Mielipottiin kerättyä euroa kohden yhden euron lisää ja näin potti tuplaantuu. Keräys tuotti yhteensä 1345 euroa, ja Farmanian tekemän lahjoituksen jälkeen kasassa on yhteensä huimat 2690 euroa. Farmania kiittää sydämellisesti kaikkia osanottajia ja tapahtuman yhteistyökumppaneita, joihin kuuluivat:

Teksti ja kuvat: Hanna Kallio


Seuraa meitä somessa