Farmania – Työntekijöiden talo ja työelämän koti, jo 10 vuoden ajan!

Farmania Oy on toiminut apteekki-, lääke- ja terveysalan henkilöstöpalveluyrityksenä kymmenen vuoden ajan. Perustamisesta lähtien olemme olleet lämminhenkinen työnantaja alamme työntekijöille sekä luotettava kumppani asiakasyrityksillemme. Tänään – 10 vuotta myöhemmin – kehitämme ratkaisuja tulevaisuuden työelämän tarpeisiin ja luomme työntekijöillemme monipuolisia uramahdollisuuksia. Rakennamme asiakkaidemme menestystä ja tarjoamme asiakkaillemme arkea helpottavia palveluita. Kuluneen vuosikymmenen aikana olemme hengittäneet henkilöstöpalveluyrityksen arkea, työntekijöiden elämää ja työelämän tiimellystä. Tästä kaikesta on rakentunut vakaalle pohjalle perustettu työntekijöiden talo, jonka taival on vasta alussa.

Huhtikuun 4. päivänä tuli kuluneeksi tasan 10 vuotta siitä, kun Farmania Oy on perustettu. Tuolloin yhtiön perustaja proviisori Marianne Hovi haluasi työskennellä apteekeissa eri paikkakunnilla ja havaitsi tarpeen luoda apteekkialalle yritys, joka palvelee niin työntekijöitä kuin asiakkaitakin. Lopullinen päätös yrityksen perustamisesta kulminoitui hetkeen, jolloin Hovi oli palaamassa juoksulenkiltä kotiinsa ja nimi Farmania piirtyi hänen mieleensä.

Liikeidea sai alkunsa yhden naisen ajatuksesta, mutta toiminta on sen jälkeen edellyttänyt useiden ihmisen panosta yhteisten tavoitteiden eteen. Henkilöstöpalveluyrityksenä ihmiset ovat aina olleet Farmanian tärkein voimavara ja siksi kutsummekin itseämme työntekijöiden taloksi! Nykyisin työllistämme jo yli 250 apteekki-, lääke- ja terveysalan ammattilaista, jotka sujuvoittavat asiakkaidemme arkea ympäri Suomea.

Apteekeissa työskentelevät farmaseutit ja proviisorit ovat olleet toimintamme ydintä alusta alkaen. Apteekit toimivat terveydenhuollon lähipalvelupisteenä, ja apteekeissa tehtävällä työllä turvallisen ja rationaalisen lääkehoidon sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen hyväksi on suuri merkitys koko yhteiskunnalle. Näemme oman roolimme tämän työn vahvistamisessa ja olemme ylpeitä työntekijöistämme, jotka työskentelevät päivittäin tärkeän asian eteen. Arvomme kumpuavat apteekkimaailmasta ja apteekkityöstä – ihmisten aito kohtaaminen ja heidän auttamisensa on toimintaamme ohjaava ohjenuora kaikessa toiminnassamme vielä tänäkin päivänä.

Viimeisen vuoden aikana olemme saavuttaneet markkinajohtajan aseman apteekkien henkilöstöpalveluissa. Olemme työskennelleet yrityksen perustamisesta lähtien sen eteen, että olemme asiakkaidemme pitkäaikainen kumppani ja teemme yhteistyötä tinkimättömällä asenteella.

Toimintamme lähti liikkeelle apteekkialalta, mutta pian havaitsimme vastaavan tarpeen asiantuntijoille myös lääke- ja terveysalan yrityksissä. Nykyisin rakennamme lääke- ja terveysalan asiakkaidemme menestystä tarjoamalla heille palveluita rekrytoinneista monipuolisiin asiantuntijapalveluihin. Myyntilupa-asioissa, laadunvarmistuksessa, lääketurvatehtävissä sekä myynnin ja markkinoinnin saralla palvelutarjontamme onkin kasvanut voimakkaasti viime vuosien aikana. Erityisesti tarjoamamme edustaja- ja myynnin edistämispalvelut ovat jo laajasti tunnettuja asiakkaidemme keskuudessa ja suosittuja työtehtäviä työntekijöidemme parissa.

Suomen Apteekkariliitto on osallistunut Farmanian toimintaan vuodesta 2017 alkaen, ja vuodesta 2021 olemme kuuluneet Suomen Apteekkariliitto -konserniin. Tytäryhtiönä olemme vielä suhteellisen nuori emokonserniin verrattuna, sillä Suomen Apteekkariliitto on edistänyt alamme kehitystä jo 125 vuoden ajan. Nykyisin Apteekkariliitto kehittää apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenapteekeilleen päivittäistä työtä tukevia palveluita, joihin myös Farmanian tarjoamat henkilöstöpalvelut lukeutuvat.

Työntekijät tuntevat meidät näköalapaikkana apteekki- ja lääkealan töihin. Olemme työntekijöillemme lämminhenkinen, luotettava ja vastuullinen työnantaja, ja meillä sovitusta pidetään kiinni. Ymmärrämme myös työn ja vapaa-ajan tasapainon tärkeyden, ja työntekijät viihtyvätkin meillä usein pitkään.

Resilienssi on tärkeä tämän päivän tunnistettu työelämätaito, ja myös Farmania on osoittanut sinnikkyytensä ja muuntautumiskykynsä muuttuvassa toimintaympäristössä. Olemme mukana rakentamassa tulevaisuuden apteekki-, lääke- sekä terveysalaa ja luomme ratkaisuja tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Osallistumme myös aktiivisesti digitaalisen toimintaympäristön kehittämiseen, ja meiltä löytyvätkin maan kokonaisvaltaisimmat verkkoapteekkiosaajat.

Juoksulenkin päätteeksi nimetyn Farmanian taivalta on takana vuosikymmen, mutta olemme vasta matkamme alussa. Tavoitteemme on kulkea kohti seuraavaa vuosikymmentä yhdessä työntekijöidemme, asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa, ja siksi kutsumme teidät 10.9.2022 järjestettävään Farmania 10 -hyväntekeväisyysjuoksuun.

Tervetuloa mukaan juhlavuoden tunnelmaan!

Tietosuojaseloste - Farmania