Farmanian tarina

Vuonna 2012 perustetun Farmanian taustalla on ajatus, joka palvelee yhtä aikaa sekä työntekijöiden että asiakkaiden tarpeita. Yrityksen perustusten ensimmäisen tiilen laski maahan proviisori Marianne Hovi, joka halusi työskennellä apteekeissa kahdella paikkakunnalla.

Tarpeesta rakentunut liikeidea osoittautui menestyksekkääksi, sillä toimintaan tuli nopeasti mukaan lisää innokkaita farmaseutteja ja proviisoreita. Nyt 10 vuotta myöhemmin jo yli 250 työntekijäämme ovat rakentaneet Farmaniasta työntekijöiden talon, joka palvelee apteekkeja ja lääkeyrityksiä ympäri Suomea.

Hovi omistaa Farmanian yhdessä Suomen Apteekkariliiton kanssa, ja olemme osa Suomen Apteekkariliitto -konsernia.

Farmania on työntekijöiden talo!

Farmania on huippuasiantuntijoiden talo, joka tarjoaa monipuolisia henkilöstö- ja asiantuntijapalveluita apteekki-, lääke- ja terveysalalla. Toimimme valtakunnallisesti ja suuren työntekijämäärän ansiosta löydämme tekijät aina sinne, missä heitä tarvitaan.​

Teemme työtämme tinkimättömällä asenteella ja tavoitteenamme on helpottaa asiakkaidemme arkea kustannustehokkailla ratkaisuilla. Apteekkialan henkilöstöpalveluissa olemme markkinajohtaja, ja tähän on hyvä syy – meillä on parhaat työntekijät ja tyytyväiset asiakkaat!

Arvomme

Farmanian arvot muodostavat Punaisen rangan, joka ohjaa meidän jokapäiväistä toimintaamme. Punainen ranka näkyy tavassamme toimia niin työntekijöiden, asiakkaiden kuin sidosryhmien kanssa. Se muodostuu neljästä alla olevasta periaatteesta.

 • Toimintamallimme on ketterä. Tämä mahdollistaa hyvin erityyppisten asiakkaiden palvelemisen. Perehdymme jokaisen asiakkaan haasteisiin ja tarjoamme juuri heidän tarpeeseensa parasta ratkaisua.
 • Työntekijät ovat valttikorttimme. Saamme jatkuvasti kiitosta positiivisella asenteella työskentelevästä henkilökunnastamme.
 • Olemme varma kumppani. Työntekijöiden toimitusvarmuus on 99% ja teemme joka päivä töitä palvelutasomme ylläpitämiseksi. Päivystyspuhelimen kautta asiakkaamme voivat hoitaa nopeita muutostilanteita vuoden jokaisena päivänä.
 • Palvelumme lisäävät huolettomuutta. Farmanian avulla henkilöstöön liittyvät riskit pienenevät ja esimerkiksi sairastapauksissa hankimme työntekijöillemme sijaiset.
 • Olemme kunnianhimoisia. Hinnoittelumme on kilpailukykyistä ja toimitamme palvelumme avaimet käteen -periaatteella. Teemme siis kaikkemme, jotta asiakkaidemme arki on sujuvampaa.
 • Mahdollisuus monipuoliseen urapolkuun. Tarjoamme työntekijöillemme joustavat ja monipuoliset työ- ja uramahdollisuudet apteekeissa ja lääketeollisuudessa – kaikissa urapolun vaiheissa.
 • Farmania on reilu työnantaja. Olemme työntekijöille luotettava ja vastuullinen työpaikka, jossa sovitusta pidetään kiinni. 
 • Mahdollistamme juostavan työn erilaisissa elämäntilanteissa ja panostamme farmanialaisten yhdessä tekemiseen.
 • Tarjoamme työntekijöillemme kattavan perehdytyksen ja koulutamme henkilöstöämme säännöllisesti. Farmanian oma koulutuspäällikkö auttaa jokaista työntekijää onnistumaan työssään.
 • Meillä on lämminhenkinen ilmapiiri. Työntekijöitä aidosti kuunnellaan. Teemme asiantuntijatyötä rennolla otteella ja tiimityötä arvostaen.
 • Tarjoamme motivoivan bonuksen ja kattavasti henkilöstöetuja.