Usein kysytyt kysymykset työnhakijoille

Meille esitetään usein huippuhyviä kysymyksiä työnhausta ja Farmanialla työskentelystä! Jotta sinäkin saisit mieltä askarruttaviin asioihin vastauksen yhdestä paikasta, kokosimme usein kysytyt kysymykset tälle sivulle. Jos osio ei vielä tarjoa vastausta kysymykseesi tai haluat muuten jutella meidän kanssa ennen työhakemuksen jättöä, voit aina jättää meille matalalla kynnyksellä yhteydenottopyynnön. Yhteydenottopyynnön kautta voimme pohtia yhdessä, miten Farmania voisi tukea sinua urapolullasi.

Apteekkityöntekijöille tarjoamme mahdollisuuden päästä työskentelemään saman työnantajan palveluksessa hyvin erityyppisissä asiakasapteekeissa ympäri Suomea. Työtehtävät saattavat vaihdella eri toimipisteiden välillä, ja tämä lisää työn monipuolisuutta. Jo pelkkä työyhteisön vaihtaminen lisää monesti työn vaihtelevuutta.  

Lääke- ja terveysalan palveluiden työntekijät työskentelevät erilaisissa tehtävissä aina vauhdikkaista myyntitehtävistä vastuullisiin asiantuntija- ja johtotehtäviin.  

Työkokemuksestasi, osaamisestasi ja kiinnostuksestasi riippuen farmanialaisilla on mahdollisuus yhdistää myös työskentely useammassa eri tehtävässä. Kerro rohkeasti työnhaun yhteydessä toiveistasi liittyen omaan urapolkuusi. 

Meillä on tarjolla erityyppisiä työtehtäviä, joten joukkoomme sopii erilaisen taustan omaavat apteekki- ja lääkealan asiantuntijat. Tärkeintä on reipas ja oma-aloitteinen asenne. Tehtäväkohtaisista odotuksistamme on kerrottu tarkemmin työpaikkailmoituksissamme. Haluamme tarjota korkealuokkaista palvelua asiakkaillemme, joten kiinnostus oman osaamisen ylläpitoon ja kehittämiseen on ensiarvoisen tärkeää.  

Farmania on tunnettu rennosta ja lämminhenkisestä työyhteisöstä sekä helposti lähestyttävistä esihenkilöistä. Otamme jokaisen uuden työntekijämme lämmöllä vastaan ja tarjoamme täyden tuen työssä onnistumiselle. Haluamme edistää monimuotoisuutta työyhteisössämme ja autamme rakentamaan jokaisen omaan elämäntilanteeseen sopivaa uraa.  

Kyllä voi. Farmasian opiskelijoille tarjottavat työtehtävät riippuvat siitä, miten pitkällä opiskelut ovat. Työtehtävät ovat esimerkiksi apteekin teknisen työntekijän tehtäviä tai farmaseuttisia tehtäviä oppilaan oikeuksilla. Työllistämme farmasian opiskelijoita myös toimistotehtäviin ja myynnin projekteihin.

Parasta ennakointia onnistuneen urapolun rakentamiseen on ottaa jo opiskeluaikoina yhteyttä aluepäälliköihimme: https://farmania.fi/ota-yhteytta/

Palkan suuruuteen vaikuttavat työtehtävien vaativuus ja työn vastuu, esihenkilötyöskentely, koulutus ja pätevyys, työssä suoriutuminen ja yleinen palkkataso.

Apteekkityössä noudatamme aina vähintään työehtosopimusten vähimmäispalkkataulukoita. Tämän lisäksi tarjoamme Farmania-bonuksen ja henkilökohtaisen työssä suoriutumisen ja osaamisen lisän. Henkilökohtainen palkka neuvotellaan aina lähiesihenkilön kanssa. Kysythän myös kesän 2024 apteekkityöntekijän aloitusbonuksesta!

Maksamme matkakulukorvauksia sekä omalla autolla kulkeville että julkista liikennettä käyttäville. Keikkalisää maksamme sekä tietyn kilometrirajan ylittävistä, yhden päivän mittaisista työmatkoista, että pidemmistä, varsinaisista keikoista.

Voit valita seuraavista sinulle sopivimman tavan:

  1. Työhakemuksen lähettäminen työpaikkailmoituksessamme ilmoitetun linkin kautta rekrytointijärjestelmäämme. Kaikki avoimet työpaikkailmoituksemme löydät
  2. Yhteydenottolomakkeen täyttäminen. Kun jätät meille yhteydenottopyynnön, olemme sinuun pian yhteydessä. Jutellaan ja pohditaan yhdessä, miten Farmania voisi tukea sinua urapolullasi.
  3. Avoimen hakemuksen lähettäminen eli Farmanian Talent Pooliin liittyminen. Talent Pooliin liityt jättämällä avoimen hakemuksen urasivultamme sinua kiinnostaviin tehtäviin.
  4. Voit myös olla suoraan yhteydessä tiimien esihenkilöihin, jotka antavat mielellään lisätietoja Farmanialla työskentelystä:

 

Uusimaa: Aluepäällikkö Jasper Järvelä, p. 050 538 8200 / jasper.jarvela@farmania.fi

Varsinais-Suomi ja Satakunta: Aluepäällikkö Päivi Lavander, p. 050 371 0011 / paivi.lavander@farmania.fi

Pirkanmaa: Aluepäällikkö Tuija Hömmö, p. 044 525 2829 / tuija.hommo@farmania.fi

Pohjanmaa: Aluepäällikkö Heidi Hirvilammi, p. 050 549 6048 / heidi.hirvilammi@farmania.fi

Itä- ja Keski-Suomi: Aluepäällikkö Mari Ronkainen, p. 050 328 1192 / mari.ronkainen@farmania.fi

Pohjois-Suomi: Aluepäällikkö Kaisla Kivijärvi-Salin, p. 050 550 6776 / kaisla.kivijarvi@farmania.fi

Muu Suomi: Apteekkipalveluiden liiketoimintajohtaja Tanja Kortelainen, p. 045 262 9899 / tanja.kortelainen@farmania.fi

Lääke- ja terveysala: Lääke- ja terveysalan palveluiden liiketoimintajohtaja Ville Pöyri, p. 050 448 3387 / ville.poyri@farmania.fi

Ehdottomasti! Markkinajohtajana ja laajan asiakasverkoston ansiosta voimme tarjota sinulle työtehtäviä ympäri Suomea. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kesäkeikkailu festarikaupungissa tai mökkipaikkakunnallasi? Meillä se onnistuu. Työkeikkojen yhteydessä järjestämme sinulle tarvittaessa myös majoituksen.

Ei haittaa. Koulutamme kaikki apteekkityöntekijämme tarvittavien apteekkiohjelmistojen käyttöön. Palkallinen harjoittelu tapahtuu asiakasapteekeissamme käytännön työtehtävissä. Tämän lisäksi työntekijöidemme käytössä on kattavat perehdytysmateriaalit eri apteekkiohjelmistoista.

Mikäli tällä hetkellä avoimissa työpaikkailmoituksissa ei ole koulutustasi tai osaamistasi vastaavaa paikkaa avoinna, suosittelemme liittymistä Farmanian Talent Pooliin ja uutiskirjelistallemme. Sekä apteekki- että lääke- ja terveysalan palveluiden tiimeissä on silloin tällöin tarjolla töitä myös lääketeknikon tai kosmetologin koulutuksen omaaville henkilöille.

Kun saamme asiakkaaltamme toimeksiannon, lähdemme kartoittamaan sopivia henkilöitä kyseiseen tehtävään. Ensimmäinen paikka, mistä etsimme, on Farmanian oma Talent Pool. Talent Poolin kautta voit ilmaista kiinnostuksestasi sekä apteekki- että lääke- ja terveysalan tehtäviin.

Talent Pooliin liityt jättämällä avoimen hakemuksen urasivultamme sinua kiinnostaviin tehtäviin. Kerro meille hakemuksessa itsestäsi ja toiveistasi, niin osaamme ottaa sinuun yhteyttä sopivan paikan avautuessa.

Mikäli et ole vielä uutiskirjeemme tilaaja, voit liittyä uutiskirjelistalle täältä. Muutamia kertoja vuodessa ilmestyvässä uutiskirjeessämme kerromme avoinna olevista työtehtävistämme ja farmanialaisten ajankohtaisista kuulumisista.

Työpaikkailmoituksissamme on aina ilmoitettu työtehtävästä vastaava yhteyshenkilö. Esihenkilömme antavat mielellään lisää tietoa sekä kyseisestä työtehtävästä että Farmanialla työskentelystä, työkulttuuristamme ja kaikista sinua askarruttavista seikoista.

Apteekkipalveluiden työtehtävistä vastaavien aluepäälliköiden tiedot löydät täältä: https://farmania.fi/ota-yhteytta/

Lääke- ja terveysalan työtehtävistä vastaa liiketoimintajohtaja Ville Pöyri p. 050 448 3387

Huomioithan, että emme vastaanota työhakemuksia sähköpostitse, jotta henkilötietosi pysyvät varmasti turvassa.